Begagnade datorer

Köp begagnade datorer – Bra för miljön

Genom att öka återanvändningen av datorer och annan IT-utrustning skapas betydande miljövinster eftersom nyproduktion av IT förbrukar stora mängder energi, råvaror och kemikalier.

Att återanvända IT-utrustning innebär ett bättre utnyttjande av jordens resurser och råvaror. Dessutom minskas utsläppen av koldioxid. En tre år gammal dator som används i ytterligare tre år ger en miljöbesparing på 109 kilo koldioxid. Motsvarande siffra för en bärbar dator: 69 kilo, en LCD-skärm: 41 kilo, en mobiltelefon: 27 kilo*. Det är gröna datorer på riktigt.

Det bästa för miljön är att datorer och annan IT-utrustning används så länge som möjligt även om en ny dator i vissa fall förbrukar mindre energi. Det framgår av en studie som forskare vid tyska Öko-institut och Fraunhofer Institute IZM lade fram 2012.

Forskarna konstaterar att om en ny bärbar dator är tio procent mer energieffektiv jämfört med en äldre modell så krävs det ändå att den används i flera decennier för att väga upp utsläppen från den energikrävande produktionen.

Vi är leverantör av begagnade datorer

AV-Data AB är samarbetspartner med Inrego som är en av Sveriges största distributörer av begagnade datorer. Vi saluför hela Inregos sortiment. Klicka på Inregologon nedan för aktuella priser.

inregologo

Behöver du hjälp med installationen?

Vi har lång erfarenhet av att installera begagnade datorer i olika installationsmiljöer och kan hjälpa till med allt från beställning till färdiginstallerad dator.

Maila eller ring om du vill ha mer information: info@av-data.se Mobil: 0708-356 454  Telefon: 0322-66 93 50